Simkaart beveiliging

Steeds meer apparaten verbinden met datacenters via een 4G-, en straks een 5G-netwerk. Denk aan mobiele telefoons, laptops, camera’s, parkeerautomaten, slimme meters, etc. Maar ook complexe systemen in voertuigen van bijvoorbeeld vervoersmaatschappijen, hulpdiensten en defensie maken gebruik van deze vorm van communicatie. Naast de bestaande vormen van beveiliging biedt het Authus netwerkbeveiligingssysteem van HENZ ICT nu ook Device Binding waarmee misbruik van ontvreemde of verloren SIM-kaarten wordt tegengegaan.

Lees meer

Corona Virus

Ook HENZ ICT ontkomt niet aan de gevolgen van de uitbraak van het Corona virus. Uiteraard doen wij er alles aan om continuïteit te bieden in onze dienstverlening. In overleg met onze Arbodienst volgen wij alle adviezen en voorschriften op en onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Mochten wij toch een keer de telefoon niet op tijd kunnen opnemen of anderzijds dan vragen wij uw begrip hiervoor.

Lees meer

HENZ ICT ISO 27001 Gecertificeeerd

HENZ ICT heeft de ISO 27001 certificering behaald!! ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging. Het beschrijft de maatregelen die genomen moeten worden om de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie te garanderen.

Lees meer

802.1x: Blijf van mijn netwerk!

ICT-Netwerken ondersteunen in toenemende mate het primaire proces van alle soorten organisaties. Het is dus zaak deze netwerken goed te beveiligen tegen ongenode gasten. Gasten die uw netwerk zomaar plat kunnen leggen. Die beveiliging begint er mee dat niet iedereen zomaar toegelaten wordt toegelaten op uw netwerk. Met een 802.1x oplossing komen gebruikers/devices pas op het netwerk nadat ze geauthentiseerd zijn. U bepaalt dus wie er van uw netwerk gebruik maakt.

Lees meer

Authentiseren met digitale certificaten

Beveiligingsspecialisten wisten het al lang. De beste beveiliging van mobiele netwerken wordt bereikt door het toepassen van digitale certificaten. Dat gebeurt al jaren in defensie- en research omgevingen. Echter, de complexiteit van het beheer en de distributie van certificaten heeft een algemeen gebruik lang tegengehouden. Met de gebruiksvriendelijke JoinNow Cloud oplossing van SecureW2 is het toepassen van certificaat gebaseerde authenticatie ineens binnen handbereik.

Lees meer

Authus 802.1x wint terrein

Authus 802.1x is een door HENZ ICT ontwikkelde netwerk beveiligingsoplossing op basis van 802.1x authenticatie. Authus 802.1x is inmiddels operationeel bij een aantal grote onderwijsinstellingen en bij de grootste veiligheidsorganisatie van Nederland. De kracht van Authus 802.1x, zo blijkt in de praktijk, is gelegen in de flexibiliteit, de performance en het feit dat Authus werkt met alle merken netwerkapparatuur.

Lees meer