Authentiseren met digitale certificaten

Beveiligingsspecialisten wisten het al lang. De beste beveiliging van mobiele netwerken wordt bereikt door het toepassen van digitale certificaten. Dat gebeurt al jaren in defensie- en research omgevingen. Echter, de complexiteit van het beheer en de distributie van certificaten heeft een algemeen gebruik lang tegengehouden. Met de gebruiksvriendelijke JoinNow Cloud oplossing van SecureW2 is het toepassen van certificaat gebaseerde authenticatie ineens binnen handbereik.

SECUREW2 JOINNOW MODULES

De JoinNow Cloud oplossing bestaat uit twee modules, te weten JoinNow Connector en JoinNow MultiOS. De Connector module is het PKI-managementsysteem voor het genereren en beheren van digitale certificaten. De MultiOS module zorgt voor de configuratie van devices met behulp van een selfservice webpagina. De JoinNow oplossing wordt aangeboden als een service in de cloud.

VOORDELEN DIGITALE CERTIFICATEN

Het gebruik van digitale certificaten levert een aantal grote voordelen op, te weten:

  • Betere netwerkbeveiliging;
  • Geen beheer van namen en wachtwoorden meer;
  • Lagere kosten netwerkbeheer.

KOPPELING AUTHUS 802.1X NETWERK BEVEILIGING

Met de Authus netwerkbeveiligingsoplossing van HENZ ICT kunnen certificaten geauthentiseerd worden en worden lopende sessies automatisch beëindigd wanneer een certificaat wordt ingetrokken.

WIE GINGEN U VOOR

Oracle, Yahoo en de grootste universiteit van Nederland maken reeds gebruik van de JoinNow Cloud oplossing.